Storvatt verwarming

De kachel & verwarming van het water in uw hottub

vuur buitenbad VerwarmingStørvatt is oorspronkelijk ontworpen om de bewoners van het meest afgelegen deel van Alaska, die niet over elektriciteit beschikten, een warm bad te kunnen bieden. Het ontwerp van dit houtgestookte buitenbad bleek zeer economisch en buitengewoon betrouwbaar te zijn. En zo heeft het Størvatt houtgestookte buitenbad inmiddels ook Europa veroverd.
De kachel van de hottub brandt op hout en is gemakkelijk aan te maken. De regelbare luchttoevoer, in combinatie met een schoorsteen, garandeert een goede trek voor de onderkant van de kachel. Hierdoor is het vuur gemakkelijk te ontsteken en de temperatuur van de hottub eenvoudig te regelen. Met een tot twee mandjes hout kunt u het water in uw buitenbad opwarmen tot een aangename temperatuur van ongeveer 36-40 graden Celsius. Als het water de gewenste temperatuur heeft bereikt, kan de luchttoevoer geheel of grotendeels gesloten worden. Eens in de zoveel tijd moet de onderwaterkachel wel worden leeggemaakt. Maar gelukkig kan de as heel gemakkelijk met een Størvatt-asschep uit de houtkachel worden verwijderd.

Een probleemloos warmtesysteem

Een Størvatt buitenbad maakt geen gebruik van pompen of elektriciteit. U heeft daardoor geen last van vorst of stroomuitval. De kachels in onze hottubs zijn gemaakt van aluminium dat door een corrosiebestendig lichtkleurig materiaal wordt beschermd. Deze beschermende coating is functioneel (het beschermt het aluminium tegen het water), duurzaam (poedercoating vormt een sterke toplaag) en heeft ook nog eens esthetische waarde. En omdat de kachel tegen corrosie beschermd is en door koud water gekoeld wordt, zal uw Størvatt hottub u vele jaren zonder moeite van heet water voorzien.


U kan ons steeds contacteren voor mmeer info!