Indoor Infrarood


De infraroodsauna kent de laatste jaren een stormachtige opgang. Anders dan de traditionele Finse sauna is de werking van een infraroodsauna gebaseerd op (onzichtbare) infrarood stralingswarmte die opgewekt wordt met stralers. Het kenmerk van infrarood warmte is dat deze warmte wordt overgebracht naar de huid zonder dat er warme lucht aan te pas komt. Een infraroodsauna is dus eigenlijk meer een (stralings) warmtecabine.

Essentieel bij een infraroodsauna is dus de straling en niet de warmte van de omringende lucht.
Afhankelijk van het materiaal van de cabine (houtsoort) zouden een deel van de infraroodstralen geabsorbeerd in plaats van teruggekaatst worden, waardoor het effect minder groot zou zijn.


Hoe werkt de infrarood sauna?

Het infrarode gedeelte van het kleurenspectrum bestaat uit onzichtbaar licht . Mens en dier ervaart deze als warmtestraling.
Het infrarode licht bestaat uit drie typen golven met elk een eigen golflengte. Die wordt uitgedrukt in micrometer (µm).
Korte golf infrarood (IR-A): 0,76 – 1,40 µm
Midden golf infrarood (IR-B): 1,40 – 3,00 µm
Lange golf infrarood (IR-C): 3,00 – 1000 µm
Er zijn infrarood cabine's die gebruik maken van stralers uit het korte golfbereik en cabines met stralers voor het midden- en lange golfbereik. Beide toepassingen zouden een verschillende uitwerking op de huid hebben.

Hieronder vindt u onze standaard infrarood cabines! klik op volgende merken!

infrarood sauna homefocus