Aquatop Automatisch zwembadafdekking

Opbouw Inbouw Specifieke montages

Franse Norm


De afdekking wordt eenvoudig bediend door middel van drukknoppen of een afstandsbediening. De afdekking loopt automatisch tot aan de voorgeprogrammeerde eindposities.
De Aquatop afdekking kan het gewicht dragen van een klein huisdier, een kind, of zelfs een volwassene. Aquatop is goedgekeurd volgens de Franse norm NF P 90-308.

Top Lock


video?

Bespaar energie


Door een zwembad af te dekken worden verdamping en warmteverlies beperkt tot een minimum. Voor een overdekt zwembad zal de ontvochtiging veel minder moeten draaien.

De solar lamellen zijn transparant met een zwarte onderlaag, en creëren zo een serre-effect. Zij warmen een zwembad 4° tot 8° C op, afhankelijk van de geografische locatie.

Aquatop draagt ook bij tot het properder houden van het zwembad. Dit resulteert in minder gebruik van chemicaliën.

De lamellen


De Aquatop lamellen zijn vervaardigd uit PVC met een verhoogde UV-bestendigheid. Zij werden verstevigd ten opzichte van de bestaande lamellen door de wand 20% dikker te maken.

De lamellen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren : blauw, grijs, wit, solar en transparant. De solar versie warmt het water op door zonne-energie.


Mechanisme


Alle metalen onderdelen die zich in het water bevinden zijn vervaardigd uit roestvrij staal, kwaliteit 316L.

Enkel voor de opbouw mechanismen wordt ook roestvrij staal kwaliteit 304L gebruikt. Het Ecotop mechanisme heeft onderdelen in geanodiseerd aluminium.

Alle elektrische onderdelen van een Aquatop afdekking zijn CE gekeurd. De elektrische motor werkt op een veiligheidsspanning van 24 V DC.


Polycarbonaat lamellen


T&A levert meer dan één afdekking op twee met solar lamellen. Solar lamellen zijn ideaal om het zwembad te verwarmen en bezorgen u een winst 3-7°C. Al leveren deze solar lamellen in PVC in Noord- en Midden-Europa zeer goede resultaten (zijn zeer performant) , toch stelt T&A voor Zuid-Europa een nieuwe lamel in polycarbonaat voor. De lamellen in polycarbonaat hebben een betere temperatuur bestendigheid waardoor ze beter geschikt zijn voor de zuiderse landen.

Deze lamel met een perfecte vormgeving veroorzaakt een kleine revolutie in de markt van de zwembadafdekkingen. Dit door een hogere slagvastheid, een betere temperatuur bestendigheid en een langere levensduur.


Vergelijking solar lamellen Polycarbonaat lamel Solar lamel in PVC

Treksterkte 60N/mm² 45N/mm² 
Slagsterkte

442 J/m 118 J/m
Vervormingstemperatuur 130°c 75°c